Silmo Paris 2020 toch geschrapt

Silmo Paris heeft zijn beurs in 2020 geschrapt vanwege aanhoudende onzekerheid over de COVID-19-pandemie. Inmiddels zijn de nieuwe data voor 2021 onthuld. Silmo Paris, een van ’s werelds grootste optische beurzen, zou dit jaar plaatsvinden van 2 tot 5 oktober in Paris Nord Villepinte.

De voorzitter van Silmo Association, Amélie Morel, plaatste het volgende statement: “Op dit moment stonden de geregistreerde exposanten op het punt om extra uitgaven te doen om hun deelname aan de beurs af te ronden. Ook bezoekers stonden op het punt om reisplannen te maken, maar er waren nog steeds onzekerheden of de beurs in staat zou zijn om doorgang te vinden zoals gepland. Bij gebrek aan onmiddellijke zekerheid heeft de raad van bestuur van Silmo samen met zijn partner Comexposium de beslissing genomen om het evenement te annuleren.”

Morel heeft aangegeven dat Silmo 2021 van 24 tot 27 september op dezelfde locatie zal plaatsvinden. Voorafgaand aan de annulering waren er 688 geregistreerde exposanten. Vorig jaar waren er 1000 exposanten uit 42 landen. Bij gebrek aan de show van 2020 zal Silmo nog steeds evenementen organiseren in heel Frankrijk en delen van Europa. Van oktober tot november 2020 gaat het initiatief ‘Silmo Hors les Murs’ (Silmo Outside the Walls) van start, dat de industrie wil blijven steunen. De evenementen beginnen op 4 en 5 oktober 2020 in het centrum van Parijs en worden elke maandag van de maand oktober herhaald in een andere stad, zoals Bordeaux, Lyon, Rennes en Brussel. De programmadetails worden nog afgerond.

Ook de 2020 Silmo d’Or-prijzen en de Silmo Academy gaan door. Ten slotte zal de Silmo Next – een forum voor discussies en een showcase voor innovatie – de samenvatting presenteren van het onderzoek naar de toekomst van de sector, productontwikkelingen en het optische beroep.

Meer nieuws lezen? Check onze actueel pagina!