Ook inlog UWV gaat over op eHerkenning

Twee jaar geleden werd eHerkenning aangekondigd: een uniforme inlog die alle digitale uitwisseling van vertrouwelijke informatie met overheidsinstanties makkelijker en veiliger moet maken. Zeg maar een soort DigiD, maar dan voor bedrijven.

Inmiddels is eHerkenning voor steeds meer toepassingen in gebruik, zoals voor het aanvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag. Op 1 november 2019 gaat ook het Werkgeversportaal van UWV over op eHerkenning. Als u ook na die datum nog toegang wilt, kom dan op tijd in actie!

Vanaf 1 november 2019 kunt u alleen nog maar inloggen op het UWV-werkgeversportaal via eHerkenning met betrouwbaarheidsniveau EH3 of EH4. Een eventuele machtiging van een salarisadministratie vervalt ook automatisch per die datum. Om onder andere ontslagaanvragen, aanvraag WAZO-uitkeringen en ziekmeldingen te kunnen doen heeft u per 1 november 2019 dus eHerkenning nodig.

In feite is eHerkenning een soort DigiD, maar dan voor bedrijven. Binnen eHerkenning zijn er verschillende betrouwbaarheidsniveaus. Voor het UWV-werkgeversportaal heeft u een eHerkenning met minimaal betrouwbaarheidsniveau EH3 nodig.

Hier vindt u meer informatie over eHerkenning en over de aanvraag daarvan. Er zijn momenteel meerdere leveranciers in Nederland die eHerkenning aanbieden. U kunt de prijzen en diensten van de leveranciers hier vergelijken. U moet eHerkenning zelf aanvragen, omdat deze gebonden is aan uw KvK-nummer.

Werkt u nog niet met eHerkenning? Vraag het dan tijdig aan. Het aanvragen en instellen van eHerkenning is een tijdrovend proces. Het aanvragen neemt, indien correct gedaan, enige dagen in beslag. Na activatie van de eHerkenning moet u al uw machtigingen opnieuw instellen. Hieronder valt ook de machtiging van een salarisadministratie als intermediair.