NUVO highlights week 47/48

In NUVO highlights vertellen we je meer over week 46/47. Wat gebeurde er achter de schermen en wat zijn de laatste ontwikkelingen in de optiek? Je leest het hier terug! Deze week onder andere een bezoek aan Nieuw-Vennep en aanpassing Sectorplan Optiek.

  • Vorige week vrijdag brachten we een bezoek aan Boulis Optiek in Nieuw-Vennep. Sam Boulis heeft hier recent een nieuwe optiekzaak geopend in winkelcentrum De Symfonie. Natuurlijk brachten we ook een bezoek aan Kriek Optiek, net buiten het winkelcentrum. Het verhaal van Boulis lees je in de eerste Oculus van 2021. Even wachten dus nog!
  • Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, wil het kabinet het dragen van een mondkapje in onder andere winkels, musea, restaurants en theaters vanaf 1 december verplichten. Dit betekent dat ook het sectorplan optiek wordt aangepast. Deze aanpassing vind je vanaf woensdag op de NUVO-website.
  • We vroegen in de vorige nieuwsbrief of er behoefte was aan bijvoorbeeld social media content om aan de klant te kunnen laten zien wat het NUVO-keurmerk precies inhoudt. De eerste stickers zijn namelijk verstuurd naar de NUVO-leden. We zijn hiermee aan de slag gegaan, het resultaat is een reeks social media berichten en een A4 flyer die je zelf kunt printen in gewenst formaat. Meer materiaal nodig? Laat het ons gerust weten.
  • Het is alweer bijna december, dit betekent dat de allerlaatste Oculus van dit jaar er aan komt. We houden je niet langer in spanning: eind deze week valt ‘ie op de mat! Een volle editie met onder andere SCHMECK Eyewear, OptiContact Arjan & Linda, een 50-jarig jubileum bij dezelfde werkgever en nog veel meer.
  • Leuk nieuws voor opticien Jasper Wever: hij werkt in het dagelijks leven in Stadskanaal, maar ruilde de optiekzaak even om voor een podium. Dit pakte goed uit: Jasper is door naar de volgende ronde van The Voice Of Holland. Alle coaches draaiden voor de zanger die nog nooit eerder op een podium stond. Gefeliciteerd Jasper!