NUVO helpt optiek aan nieuwe instroom

De NUVO heeft samen met de optiekscholen, het UWV en de SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs en Bedrijfsleven) het mogelijk gemaakt dat er meer mensen in de optiek instromen.

Allereerst is een deelcertificaat assortimentsbeheer en assisteren bij refractie ontwikkeld. Daarbij doe je alvast in 3 maanden een deel van de optiekopleiding. Zo kan je zien of de optiekopleiding iets voor je is. Je kan daarna doorstromen in de reguliere opleiding voor opticien, waarbij je het onderdeel assortimentsbeheer en assisteren bij refractie niet meer hoeft te doen.

Om werkzoekenden te interesseren voor de optiek is samenwerking gezocht met het UWV. Voordeel van deze samenwerking is enerzijds dat we op deze manier konden zorgen voor bekendheid van de optiekbranche bij het UWV, maar daarnaast betaalt het UWV een deel van de opleidingskosten en kunnen de kandidaten met behoud van uitkering aan de slag bij de werkgever. Het UWV heeft kandidaten geleverd, waarna de NUVO aan de slag is gegaan om deze kandidaten te plaatsen bij werkgevers. We zijn blij met alle optiekondernemers die zich hiervoor hadden aangemeld! Vier optiekscholen (Deltion, DHTA, Summa en Zadkine) zijn medio november gestart met de opleiding voor deelcertificaat. En we zijn er trots op dat we ruim 30 kandidaten hebben kunnen plaatsen. Los van de kandidaten die via het UWV deelnemen, starten ook enkele andere deelnemers aan de opleiding voor deelcertificaat.