Nieuwe deskundige Geschillencommissie: Michael Beeks

Hans van der List is jarenlang deskundige bij De Geschillencommissie Optiek geweest. Afgelopen december vond hij het tijd om het stokje over te dragen aan een nieuwe deskundige: Michael Beeks. Maar wat betekent dat nou eigenlijk ‘deskundige bij De Geschillencommissie’? Wat doe je precies? We blikken met Hans terug en maken kennis met Michael.

De NUVO draagt commissieleden en deskundigen aan, waardoor de commissie altijd over specifieke optiekkennis beschikt. De Geschillencommissie Optiek behandelt alleen klachten van klanten van NUVO-leden. De deskundige van afgelopen jaren was Hans van der List. Hans is optiekondernemer en heeft een optiekzaak in Breda: Eyewellness. “Ik ben destijds door de toenmalige directeur van de NUVO (Brigitte Wieman) gevraagd om dit te doen. Kennelijk was ik binnen de NUVO opgevallen om dit te kunnen. Ik zag het wel als uitdaging. En ik vond het vooral belangrijk mijn bijdrage te kunnen leveren om de kwaliteit van de optiekbranche te verbeteren. Ook in de (wellicht ijdele) hoop dat je van fouten kunt leren.”

Deskundige Michael
Michael Beeks is al 18 jaar optiekondernemer en eigenaar van Beeks Oog & Oor in ‘s Gravenzande. Hij neemt de taken van Hans van der List over als deskundige voor De Geschillencommissie. Waarom kies je hiervoor Michael? “De belangrijkste reden is dat wanneer je profiteert van dit mooie optiekvak, je ook af en toe wat terug moet doen voor de branche.” Na een goed gesprek met Hans was Michael om. “Ik vind het nog wel wat spannend, als mijn advies bepalend kan zijn voor de uitkomst. In mijn winkel heb ik  tot nu toe geen grote problemen gehad in ruim 18 jaar. Ik begon al op 21-jarige leeftijd met het zelfstandig ondernemerschap. Uiteindelijk is het gezond verstand gebruiken. Ik zie mijzelf ook wel als een blauwhelm en wil het graag voor iedereen goed doen. Wellicht ben ik daardoor ook weleens gedupeerd maar als ik over als die jaren kijk, heb ik er een goed gevoel over. Mijn sterrenbeeld is tweeling dus wellicht dat het van te voren bepaald is dat dit nu ook op mijn pad komt.”

We wensen Michael veel succes in deze nieuwe rol.

Het gehele artikel lees je in Oculus!