MIDO uitgesteld naar 5-7 juni 2021

De in Milaan gevestigde brillenbeurs MIDO is uitgesteld naar 5 tot en met 7 juni 2021. De eerdere datum was 6 tot en met 8 februari. Het aantal coronabesmettingen neemt in veel regio’s van de wereld toe, met als oorzaak dat het koude weer terugkeert naar het noordelijk halfrond.

De organisatie van de MIDO heeft aangegeven dat de beslissing ‘een verstandige keuze is’. Hun doel is om exposanten en bezoekers een tentoonstelling te bieden met een hoog internationaal verkeerspotentieel en winstgevende zakelijke transacties. Dit lukt nu niet.

De organisatie hoopt dat de komst van de zomer zal zorgen voor veiliger reizen. Dit ziet de MIDO als een spil achter de zakelijke activiteiten van de industrie. De organisatie gaat door met het onderzoeken en ontwikkelen van mogelijkheden om waarde toe te voegen en bij te dragen aan de herlancering van de brillensector. Ondanks de pandemie zal MIDO’s 50e verjaardag worden gevierd in een ‘sfeer van herwonnen gemoedsrust’. Wel liggen er uitdagende maanden in het verschiet.

Dit jaar, dat samenviel met het 50-jarig jubileum van de beurs, werd de beurs geannuleerd. De beurs was aanvankelijk gepland van 29 februari tot 2 maart en werd vervolgens verzet naar 5-7 juli vanwege het uitbreken van de pandemie in Italië. Uiteindelijk werd de volledige beurs geschrapt.