Ramkraak Rolf Brillen Elst

In de nacht van woensdag 22 op donderdag 23 januari is Rolf Brillen in Elst slachtoffer geworden van een ramkraak.

De lege muren in de optiekwinkel laten zien dat er veel zonnebrillen en ook een aantal correctiemonturen weg zijn. Ook is er veel schade aan de winkel omdat de inbrekers met een auto de deur uit de winkel hebben geramd. Het is al de vierde keer dat er een ramkraak bij deze winkel is gepleegd.

De gebeurtenis heeft veel media-aandacht gekregen. Zo maakte Hart van Nederland er dit item over waar winkeleigenaar Rolf Nieuwenhuis aan het woord is. Ook NUVO-directeur Bas de Nes vertelt in de uitzending over de toename van het aantal ramkraken bij optiekbedrijven en het contact dat de NUVO hierover heeft met de politie.

Hart van Nederland interviewt Bas de Nes bij Saton Optiek in Leiderdorp

Ook Omroep Gelderland maakte een televisie-item over de ramkraak bij Rolf Brillen. Ook hierin kwam Bas de Nes aan het woord.

En ook Gelderlander Nieuws maakte er een item over.

Juwelier Optiek Verlinden

In dezelfde nacht werd ook Juwelier Optiek Verlinden in Sint Hubert slachtoffer van een inbraak. Hierbij zijn zwaar vuurwerk, ladders en hamers gebruikt om binnen te komen. De schade is enorm. Aan Omroep Brabant vertelt eigenaar Geer Verlinden over de impact van deze gebeurtenis.

Namens de NUVO: veel sterkte voor de getroffen optiekbedrijven.

Meer nieuws lezen? Check dan onze actueel pagina!