Geen beurs in voorjaar 2021 voor De Nederlandse Optiekdagen

Helaas gaat de beurs ‘De Nederlandse Optiekdagen’ niet door in het voorjaar van 2021. Er werd gezocht naar een alternatieve beurs, bijvoorbeeld online en hybride (een deel op locatie), maar er is te weinig draagvlak voor het organiseren van de beurs.

Normaal gesproken trekt de beurs – met meer dan 120 stands – zo’n 1.500 bezoekers verdeeld over twee dagen. Zoveel mensen onder één dak is momenteel ondenkbaar. Daarom werden meerdere opties overwogen voor het voorjaar in 2021; hybride, volledig online of zelfs geheel anders opgezet in een digitale omgeving. Uit een onderzoek onder zowel de standhouders als de bezoekers is gebleken dat er te weinig draagvlak is, in welke vorm dan ook. Daarom heeft de organisatie besloten de voorjaarsbeurs te annuleren.

Directeur Rob Schaap van Centrop zei het volgende over dit besluit: “Een beurs organiseer je samen met je leveranciers voor de opticiens. Het voorjaar zal niet gaan, daarom gaan wij nu al onze pijlen richten op het najaar, en ik kan alvast verklappen: dat wordt super!” De organisatie van De Nederlandse Optiekdagen gaat zeker niet stilzitten, er zijn al veel mooie plannen voor de najaarseditie.

In januari volgt meer informatie.