De beste optiekstudent 2022: wie gaat er voor de winst?

Elk jaar organiseert de NUVO de verkiezing Beste Optiekstudent. De optiekscholen hebben hun kandidaten voor dit jaar aangeleverd. In dit artikel stellen we de eerste drie genomineerden aan je voor, namelijk Lisanne, Katja en Iman.

Lisanne
Het Da Vinci College kiest voor Lisanne Lambregts (28). Praktijkbegeleider Lindi Cornelissen van Pearle Opticiens in Breda: “Lisanne is een zeer betrouwbare en gedisciplineerde collega. Ze zorgt voor gezelligheid binnen het team, maar is ook ontzettend gedreven om haar kennis uit te breiden. Het ging niet altijd zonder slag of stoot. Op de hoeveelheid interesse voor het vak is niets aan te merken, maar haar privéomstandigheden waaronder zij deze opleiding heeft gevolgd, zijn niet altijd even aangenaam geweest. Desondanks wist zij bijzonder hoge punten te behalen en lijkt ze steeds het beste uit zichzelf naar boven te willen halen. Ik ben ontzettend trots op haar constante prestaties en focus. Ik heb geluk om met zo’n persoon samen te mogen werken.”

Katja
Het Deltion College nomineert Katja Wurms (53). Studieloopbaanbegeleider Anja van Spijker: “Katja was super gemotiveerd en had na een aantal jaren te hebben gewerkt in de optiek zoiets van: wat mijn collega’s kunnen wil ik ook! Ze is zeer leergierig. Op een vraag van ons kwam altijd een verdiepende vraag van Katja terug. Het was een plezier om een student in de klas te hebben die verdieping zoekt en actief bezig is met de leerstof. Als docent word je door haar regelmatig uitgedaagd om je kennis paraat te hebben en van de laatste ontwikkelingen op de hoogte te blijven. Katja hoorde dat het mogelijk was om een excellentie programma te volgen. Dat vraagt om extra inspanning en commitment, maar dat heeft ze. Ze ging er vol voor en heeft ook nog een extra keuzedeel gevolgd. Katja is een positief ingestelde vrouw, heeft oog voor de medemens en is bescheiden.”


Iman
Het DHTA nomineert Iman Alweso (24). Studieloopbaanbegeleider Bas Stolk: “Ik heb Iman leren kennen als een zeer gemotiveerde student. Zelf ben ik dit jaar gestart als docent bij de opleiding en zij was een van de studenten die mij wegwijs heeft gemaakt. Ze is als Syrisch vluchteling naar Nederland gekomen. Ze is hier nog geen vijf jaar en heeft zich actief ingezet voor haar opleiding, haar klas en haar omgeving. Ze heeft niet alleen haar opleiding met mooie resultaten afgerond, maar was ook vrijwilliger voor het Rode Kruis waar ze vertalingswerk doet. En thuis draagt zij zorg voor haar gezin. Ze is een voorbeeld voor haar collega’s, klasgenoten en ook voor mij.”

De andere genomineerden vind je in dit artikel.