Deel 2 beste optiekstudent 2022

Elk jaar organiseert de NUVO de verkiezing Beste Optiekstudent. De optiekscholen hebben hun kandidaten voor dit jaar aangeleverd. In dit artikel stellen we de overige vier genomineerden aan je voor, namelijk Nanieke, Bassel, Zenja en Reza.

Nanieke

Gilde Opleidingen nomineert Nanieke. Team Optiek: “Nanieke heeft vwo Atheneum gedaan, waarna ze met hbo Optometrie in Utrecht begon. Maar ze was nog jong, kon geen woonruimte vinden in die regio en reisde elke dag op en neer van Swalmen naar Utrecht. Dit was uiteindelijk teveel van het goede. Ze stopte, ging Fiscaal Recht aan de Universiteit van Maastricht studeren en haalde in 2021 haar bachelor. Haar bijbaantje bij Pearle beviel zo goed, dat ze na haar rechtenstudie nog de verkorte tweejarige opleiding voor Opticien ging doen op het Gilde in Roermond. Ze startte in september 2021 en wilde al snel méér. In februari 2022 startte ze met leerjaar 2. Oftewel: ze heeft de verkorte tweejarige BBL-opleiding in 1 jaar gedaan! Haar diploma haalde ze cum laude. Nanieke is zéér gedreven en leergierig. Ze helpt graag medestudenten en heeft zelfs een begrijpelijk stappenplan geschreven voor het nevelen dat alle studenten nu gebruiken! Ze denkt erover om de tweejarige contactlenzenopleiding ook in een jaar te gaan doen… Nanieke volgt haar hart en daarom is zij voor ons de topper, of misschien wel onze nieuwe optiekcollega.”

Bassel

Het Regio College nomineert Bassel Alsabbagh (46). Praktijkbegeleider Paul van Amstel van Pearle Opticiens Leidschendam: “Bassel is een warme en optiekkundige collega en een held in de werkplaats. In Syrië had hij zijn eigen winkel maar zijn optiekdiploma wordt in Nederland niet erkend, dus moest hij helemaal vanaf nul beginnen. Hij startte bij een collega-filiaal, waar hij zijn beste vriend (Dennis) in Nederland ontmoette. Samen met collega’s heeft hij zich de Nederlandse taal machtig gemaakt en begon hij aan de opleiding. Veel theorie was al bekend, maar er was wel een stuk dat in zijn winkel in Syrië niet voorkwam; refractie! Hiervoor gaan ze in Syrië naar de oogarts en optometrist. Hij kwam met een grote glimlach hier binnen lopen toen hij zijn diploma had gehaald! Ondanks zijn lastige periode zijn z’n ambities er niet minder om geworden. Hij gaat aan de opleiding voor contactlensspecialist beginnen!”

Zenja

Het Summa College nomineert Zenja Looijmans (46): “Door toevalligheden startte Zenja met werken als gastvrouw in een optiekwinkel. Ze wilde doorgroeien naar opticien en begon in februari 2020 met de opleiding. Door coronamaatregelen en onderwijsveranderingen liet Zenja zich niet van haar stuk brengen. Naast medewerker en student is Zenja ook een trotse moeder. Al deze rollen weet zij goed te combineren. Ze is een leergierige, gemotiveerde student, die het beste eruit wil halen wat erin zit. Haar sterke sociale vaardigheden zorgen ervoor dat zij zowel op haar werk als op de opleiding graag gezien wordt. Ze is engergiek, behulpzaam en niet bang om ergens moeite voor te moeten doen.”

Reza

Het Zadkine kiest Reza Kashani (40). Praktijkbegeleider Muhammed Kilic van Hans Anders in Den Haag: “Reza was nog maar 22 maanden in Nederland toen hij bij ons kwam werken. Hij ontwikkelde zich heel snel en toonde veel interesse in het vak, maar het Nederlands was bij de start moeilijk. Zo heeft hij een klant weleens een ‘poffertje’ op het oog gegeven in plaats van een pufje lucht voor de oogdrukmeting. Reza is altijd heel beleefd naar klanten en heeft een kalme uitstraling. Hij is heel geïnteresseerd in afwijkingen in het oog bij de oogmeting. Hij vraagt soms aan de klant of hij een foto van het oog mag maken die hij dan doorstuurt naar zijn docent voor advies en extra informatie. Reza werkt goed samen in ons team, is proactief en een heel fijne collega. We zijn super trots op hem.”