De verbouwing: Kyckoord

Christian Ermes is sinds 2016 eigenaar van Kyckoord. Onlangs verhuisde de winkel naar een nieuwe locatie: “Samen met andere ondernemers zijn we verhuisd naar Koningsoord, het nieuwe winkelcentrum in Berkel-Enschot”, vertelt Chris. “De bouw van het nieuwe dorpshart is begonnen in de zomer van 2018. Er is een parkje aangelegd tussen het oude kloostergebouw en het nieuwe winkelcentrum. Het winkelcentrum is in de stijl van het bestaande klooster gebouwd. Twee straten kijken allebei uit op het klooster, de winkels hebben verschillende herkenbare accenten.”

“We hebben WECARE Ontwerpers & Makers van interieur uit Apeldoorn ingeschakeld. In nauw overleg is een ontwerp gemaakt in 3D en zijn materialen en kleuren bepaald. Het contact met Koos en zijn team was professioneel en altijd plezierig. Zij hebben goed meegedacht en een adviserende rol geboden. Van bepaalde zaken wist ik al wat ik wilde, dat moest nog samen komen met de techniek en het uiteindelijke ontwerp. Dankzij hun ervaring weten zij ook precies wat goed werkt in de praktijk, en wat niet.”

Het complete interview met Christian en meer foto’s van de prachtige winkel vind je in Oculus 8 van 2020 vanaf pagina 41.