Cursus Styling: Training Verkoop in stijl

Cursus Styling: Training Verkoop in stijl: Een klant die blij je winkel uitgaat en dankbaar de complimenten oogst voor die mooie bril… dat is goed voor de omzet, gratis reclame voor de zaak en het maakt het werk extra leuk. Daarom is stylingadvies zo belangrijk. Voor optiekprofessionals die graag willen werken aan hun adviesvaardigheden op het gebied van styling heeft de NUVO Academie trainingen op verschillende niveaus. 

Verkoop in stijl
In de media komt het regelmatig voorbij: reclame voor stylisten die in optiekzaken advies geven bij het kopen van een goede en mooie bril. Tegenwoordig heeft ‘een beetje optiekzaak’ wel een stylist in dienst. Maar hoe zit het met de opticiens en de verkoopmedewerkers? Hoe komen die aan hun kennis? In de optiekopleiding wordt aan styling summier aandacht besteed, maar dat is lang niet voldoende. Met een goed stylingadvies bij het kopen van een bril maak je het verschil. Dat gaat verder dan blindelings achter mode of trends aanlopen. Wat past bij déze klant en accentueert de eigen persoonlijkheid?

  • Hoe moeten de ogen in de bril staan?
  • Waar moet je op letten als er een hoge sterkte in de bril komt?

Ja, op deze vragen weet elke opticien het antwoord wel. Maar er zijn nog verschillende andere – minder voor de hand liggende – aspecten die een rol spelen bij het vinden van de geschikte bril. Onderwerpen die op de optiekopleiding niet aan de orde komen, maar die wel heel belangrijk zijn om een klant goed te kunnen adviseren. De training Verkoop in stijl gaat dan ook een aantal stappen verder. Een training voor optiekprofessionals die graag willen verkopen op een nieuwe, verrassende manier.

Cursus Styling: Training Verkoop in stijl inhoud

  • Hoe kom je erachter naar wat voor een bril de klant op zoek is?
  • Wat wil de klant uitstralen? Hoe wil de klant overkomen?
  • Hoe vertaal je dit naar een passende bril?
  • Uitleg over koele kleuren en warme kleuren
  • Hoe adviseer je de klant een juiste kleur bril?
  • Contrast en accenten in het gezicht

Wanneer?

  • Maandag 2 november 2020

van 10.00 tot 17.00 uur

Waar?
Het Optiekcentrum
Voorveste 2
3992 DC  Houten

Deelnemersbijdrage
€ 195,- (exclusief btw) per persoon inclusief lunch

Aanmelden
Je kunt jezelf of je medewerker heel eenvoudig online aanmelden voor deelname aan de training. De factuur wordt verzonden aan de hoofdvestiging van het bedrijf.Trainer
Marije Gerdes – Dap-Styling

Marije Gerdes is gediplomeerd opticien en contactlensspecialist en kent ons vak dus van binnenuit. Ze heeft jarenlange ervaring op de werkvloer en had altijd al een passie voor het modeaspect van brillen. Sinds tien jaar is Marije Gerdes actief als imagoconsulent en personal shopper. Daarnaast geeft ze trainingen op het gebied van imago. Leden van de NUVO kunnen nu volop profiteren van deze ideale combi-expertise!