Wereld Glaucoomweek 2021

Wereld Glaucoomweek: van 7 tot en met 13 maart 2021 is het Wereld Glaucoomweek. In deze week vragen ervaringsdeskundigen en professionals aandacht voor de oogaandoening glaucoom en voor de risico’s daarop. De Oogvereniging en de OVN vragen hier aandacht voor en bundelen hun krachten en geven voorlichting in heel Nederland. 

Glaucoom is een sluipende oogaandoening die zonder behandeling kan leiden tot een blijvende vermindering van het gezichtsveld en zelfs blindheid. Omdat dit sluipend verloopt merkt men meestal pas dat er iets aan de hand is als de ziekte al gevorderd is en er daadwerkelijk klachten ontstaan.

Komt glaucoom in de familie voor? Laat je ogen testen!
Luuk-Jan Boon, directeur Oogvereniging: “Glaucoom is een sluipende aandoening die je niet direct opmerkt. Als je boven de 40 jaar bent en je mist regelmatig een stoeprandje, denk je vermoedelijk dat je gewoon een nieuwe bril nodig hebt… terwijl tijdige behandeling (meestal met oogdruppels) gezichtsveld- en zichtverlies kan voorkomen.”

Kennis testen?
Jouw kennis over glaucoom testen? Dan kun je op deze pagina meedoen aan de online quiz. Daarnaast zijn er webinars in samenwerking met Het Oogziekenhuis Rotterdam (9 en 10 maart) en het UMCG (11 maart). Alle informatie is te vinden op: www.oogvereniging.nl/glaucoomweek.

Meer nieuws lezen? Check dan onze actueel pagina!