Welke maatregelen gelden voor de optiek na 13 oktober?

Gisteren heeft Rutte verscherpte maatregelen aangekondigd. We werkten natuurlijk al met het sectorplan optiek, maar vragen ondernemers en werknemers om van veiligheid en spreiding van het virus tegengaan een nog grotere prioriteit te maken. In dit artikel zetten we enkele relevante punten voor de optiek op een rij.

Drukte in winkels
Het beleid betreffende het aantal personen in een winkel is onveranderd. Het kabinet gaat in plaats van aanscherpen eerst het gesprek aan met de retail, omdat het volgens de politiek vaak nog te druk is in winkels. Deze gesprekken beginnen vanaf vrijdag.

Enkele belangrijke punten voor de optiek:

  • Er geldt per direct een dringend advies om een niet-medisch mondkapje te dragen in winkels voor zowel de werknemers als de klant. Nog mondkapjes nodig? Deze bestel je via de NUVO. Wanneer je twee dozen koopt, ontvang je er één gratis.
  • Aanstaande vrijdag vindt er een gesprek met de overheid plaats over onder andere het deurbeleid.
  • Alle winkels moeten uiterlijk om 20.00 uur dicht zijn, ook op koopavonden. Zorg ervoor dat er na 20.00 uur ook echt geen klanten meer in de winkel zijn. Een tip van InRetail is om samen met andere winkeliers te kijken of het uur dat de winkels op de koopavond eerder gesloten moeten zijn, ingezet kan worden op een andere dag. Bijvoorbeeld op de zaterdag om klanten beter te kunnen spreiden.
  • Optiekzaken met horeca in de winkel, ook koffiecorners en varianten,moeten dit gedeelte tijdelijk sluiten.

We hebben al laten zien dat we goed kunnen werken met het sectorplan. We benadrukken de noodzaak om alles te blijven doen aan de veiligheid voor werknemers en klanten. Verder wensen wij iedereen veel succes in de winkel!

Is er iets niet duidelijk, heb je nog vragen aan ons? Bel de NUVO of mail ons via info@nuvo.nl.