Uitreiking erelidmaatschap OVN en OVN-Award

15 maart 2021 – Op dit moment is het OVN Congres nog in volle gang. Online zijn bijna 700 deelnemers ingelogd om de verschillende lezingen te volgen. Het programma begon met een talkshow waar onder andere twee feestelijke onderdelen op het programma stonden: Anton Verezen kreeg het erelidmaatschap toegekend. En Rob Rosenbrand kreeg de allereerste OVN-award uitgereikt!

 

Erelidmaatschap

Het was voor het eerst in lange tijd dat de OVN weer een erelidmaatschap toekende. De eervolle titel ging naar Anton Verezen. Anton heeft zich van 2006-2013 als voorzitter van de vereniging ingezet voor de positionering van de optometrist. Anton had een duidelijke visie: de optometrist als zelfstandig zorgverlener, samenwerkend met andere disciplines in de zorg. In lijn met deze visie was onder zijn voorzitterschap veel aandacht voor kwaliteit van zorg.

Gabrielle Janssen verraste Anton met het erelidmaatschap, wat je kunt zien op onderstaand filmpje.

 

OVN-Award

Voor de allereerste keer is de OVN-award uitgereikt! Een award die vanaf nu elke twee jaar wordt uitgereikt aan leden die zich  buitengewoon ingezet hebben voor de ontwikkeling van het vak, verdieping van het vak of onderwijsvernieuwing in de optometrie.

Dit jaar is de award uitgereikt aan Rob Rosenbrand. Rob heeft een belangrijke rol gespeeld in de contactlensontwikkeling en refractiechirurgie in Nederland. Rob heeft 37 jaar als manager bij Bausch + Lomb gewerkt. Hij heeft een brug geslagen tussen de industrie en de professionals door technische ondersteuning aan contactlensspecialisten en optometristen te geven. Rob zijn kwaliteiten kenmerken zich door in hectische situaties rust te bewaren en de professional door de moeilijke of stressvolle situatie te leiden. Hierdoor hebben veel optometristen zich kunnen ontwikkelen in hun professie.

Dit jaar is de winnaar gekozen door het OVN-bestuur. Bij volgende awards mogen de leden zelf stemmen.

De uitreiking van de OVN-Award aan Rob zie je hier: