Politie zet ‘slimme bril’ in vanaf plaats delict

Politie zet ‘slimme bril’ in vanaf plaats delict – De politie gaat werken met een slimme bril die ervoor zorgt dat het team op afstand snel kan samenwerken. Dat bevestigde een woordvoerder van de politie Limburg aan dagblad de Limburger. De bril heeft de toepasselijke naam ‘smart-glasses’. Rechercheurs die ter plaatse zijn kunnen vanaf een plaats delict onder andere foto’s delen met een inlichtingenruimte. Hier kijken specialisten van bijvoorbeeld de politie, datadeskundigen en justitie mee.

Het idee is dat de slimme brillen binnen nu een maand op plaatsen door heel Nederland worden getest. Hoewel de politie ruim tweehonderd toepassingen heeft doorgegeven, worden voor nu tien mogelijkheden getest. De politie zet de ‘slimme bril’ in vanaf plaats delict en hoopt daardoor sneller en efficiënter te kunnen werken. De smart glasses maken het snel bundelen van informatie mogelijk, waardoor forensische rechercheurs op afstand gecoacht worden. De bril kan ook op afstand bediend worden, bijvoorbeeld om foto’s te maken of om te communiceren.

De slimme bril werd ontwikkeld op de Brightlands Campus in Heerlen. In dit innovatielab werkt de politie aan nieuwe oplossingen voor veranderende veiligheidsuitdagingen. Met behulp van innovatieve technologie en door samen te werken met bedrijven en kennisinstellingen. Hier bouwen ze samen aan de politie van de toekomst: nu dus met een slimme bril.

Meer nieuws lezen? Check dan onze actueel pagina!