Optiek valt onder essentiële detailhandel

Houten, 14 december 2020 – Goed nieuws voor de optiekbranche: zojuist heeft de NUVO van het Ministerie van EZK bericht ontvangen dat de optiek onder de essentiële detailhandel valt!

Vanavond gaat premier Rutte het land toespreken en gaat naar alle waarschijnlijkheid Nederland in een harde lockdown. Dat betekent dat alle niet-essentiële winkels dicht moeten. Toen dat nieuws uitlekte ontstond meteen de vraag: is de optiek essentieel? De NUVO was hier reeds in oktober over in gesprek met het Ministerie, en heeft vanochtend meteen weer contact opgenomen en alle argumenten voorgelegd.
De NUVO was van plan om vanavond na de toespraak van Rutte de leden te informeren, maar we hebben zojuist bericht ontvangen van het Ministerie waarin ze ons lieten weten dat ook in Nederland de ‘opticiens onder de essentiële detailhandel vallen’. Dat betekent dus dat de optiekzaken morgen gewoon open mogen. We zijn blij dat het Ministerie zo heeft gereageerd op ons verzoek om de optiek als essentieel te markeren.

We benadrukken dat het uiteraard belangrijk is en blijft om te werken met alle genomen maatregelen volgens het Sectorplan Optiek.