Opsporing Verzocht deelt beelden inbraak Koopman Optiek

In de nacht van dinsdag op woensdag 9 september 2020 werd het personeel van Koopman Optiek in Purmerend onaangenaam verrast door een inbraak. Dieven wisten de optiekzaak binnen te dringen en hadden het voorzien op de Dita- en Cartier collectie. Gisteren besteedde Opsporing Verzocht aandacht aan de inbraak. 

De dieven kwamen aan op de fiets. Ze waren zeer korte tijd binnen en maakten veel schade. De buit, bestaande uit onder andere Cartier zonnebrillen, ook correctie, werd meegenomen in een plastic tas. Volgens Koopman Optiek zijn er ‘erg veel brillen weg’. Op de camerabeelden is te zien dat de daders volledig in het zwart gekleed waren, met enkel de ogen en wenkbrauwen zichtbaar.

Wat de politie in het onderzoek opviel, is dat amper vijf uur na de inbraak er brillen van de betreffende merken te koop aangeboden zijn geweest; via een Marktplaatsaccount dat vermoedelijk gevestigd was in Almere. Heeft u contact gehad over zo’n aangeboden bril, die misschien bij de inbraak in Purmerend is meegenomen, neem dan contact op met de politie.

  • Wie weet of vermoedt wie de inbrekers zijn?
  • Wie heeft mogelijk een of meer van de gestolen brillen ergens te koop aangeboden gezien of heeft daarover zelfs contact gehad met de mogelijke verkoper?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 – 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 – 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 – 661 77 34

Of geef online een tip door.