Oproep aan NUVO-leden in Utrecht!

Steeds meer ouders kunnen de bril voor hun kind niet betalen. Het gevolg is dat er kinderen in de klas zitten die slecht zien, wat leidt tot leerproblemen en de algemene ontwikkeling van deze kinderen. Om dit tegen te gaan start er een prachtig initiatief in de gemeente Utrecht, in samenwerking met het HU Centrum GEZOND&WEL, Essilor en de NUVO.

Studenten van de opleiding Orthoptie voeren onderzoek uit onder kinderen van ouders met een U-pas* die visus-, lees-, of hoofdpijnklachten hebben. Als deze kinderen een bril nodig hebben, dan neemt de gemeente Utrecht de vergoeding van de bril op zich. Essilor levert vervolgens de glazen en monturen. Op deze manier verkleinen we de kansenongelijkheid en de (visuele) gezondheidsverschillen tussen kinderen die wonen in de gemeente Utrecht.

Maar ook jouw hulp is nodig!

Wat kun je doen?
Heb je een winkel in de gemeente Utrecht en wil je jouw steentje bijdragen aan dit project? We zoeken opticiens waar de kinderen na levering van de bril langs kunnen komen om hun bril af te passen. Ook vragen we je om eventuele reparaties kosteloos uit te voeren.

Hoe kun je deelnemen?
Heel simpel! Meld je aan bij ons via het mailadres: info@nuvo.nl. Jouw gegevens komen dan op een lijst van deelnemende opticiens waar ouders met hun kind terecht kunnen.

Jouw bijdrage maakt een groot verschil. Meld je nu aan en word partner in dit project!

*De U-pas is bedoeld voor mensen met een laag inkomen in Utrecht, De Bilt, Houten, IJsselstein en Stichtse Vecht. Mensen die een uitkering ontvangen of een gezamenlijk bruto jaarinkomen tot 125% van het wettelijke sociaal minimum hebben, kunnen deze pas aanvragen. In 2021 groeiden 4604 kinderen tussen 4 en 12 jaar op in gezinnen die rondkomen van een uitkering of van maximaal 125% van het sociaal minimum.