Oogwereld Eindhoven slachtoffer rellen

Afgelopen zondag vonden er grote rellen en plunderingen plaats in het centrum van Eindhoven. Ook Oogwereld Eindhoven werd hier slachtoffer van. Gesneuvelde ramen, een graai uit de etalage, kortom een grote ravage.

Terwijl er met het hele team keihard wordt gewerkt om de winkel zo snel mogelijk weer enigszins op orde te krijgen spreken wij met Charlotte Hoevenaars van Oogwereld Eindhoven. Duidelijk nog vol adrenaline en emotie van wat hun is overkomen vertelt ze hun verhaal.

Ongeloof
Als zij en haar collega’s thuis op televisie de beelden van de rellen in Eindhoven met afschuw zitten te bekijken ziet een van de collega’s per toeval ineens de buurvrouw van de naastgelegen kledingwinkel in beeld. “We zien hoe onze buurvrouw als een leeuwin haar eigen winkel aan het verdedigen is.” vertelt Charlotte. “De buurvrouw zit zo vol met adrenaline dat ze niet lijkt terug te schrikken van de grote groep mannen, die enkel en alleen uit is op geweld. Als deze groep besluit zich op onze winkel te richten en de ramen aan diggelen slaan en  zelfs een greep in de etalage doet, is zij degene die in haar eentje voorkomt dat het nog verder uit de hand loopt en de mannen de winkel binnen kunnen komen. We zijn haar dan ook ontzettend dankbaar.”

Ravage
Ondanks de tussenkomst van de buurvrouw is de schade enorm. Op dit moment is het nog niet helemaal te overzien. Charlotte vertelt: “We moeten nog inventariseren welke brillen er zijn gestolen, maar daarnaast zijn er ook veel brillen beschadigd door het glas. En dan natuurlijk nog de schade aan de winkel. De beveiliging heeft onze ramen voor het grootste deel dichtgetimmerd met houten planken. De ravage was enorm. Gelukkig zijn er veel beelden van de daders. Er zijn filmpjes die het internet rondgaan waarop het hele incident te zien is. De daders dragen capuchons, maar we hopen dat iemand toch herkenbaar genoeg in beeld is.”

Sterk team
Als we elkaar spreken is de winkel zo goed als het kan weer open. Dit komt mede door de inzet van het team, vertelt Charlotte. “Gelukkig zijn wij een hecht team, een sterk team. Iedereen zet zijn schouders eronder en daardoor konden we zelfs op dinsdag alweer open voor metingen en andere afspraken. Ook krijgen we heel veel steun van de andere filialen van Oogwereld en vanuit de hele branche. Dat doet ons veel goed. Samen zetten we de schouders eronder en komen we hier weer bovenop!”

Ook de NUVO wenst het team van Oogwereld Eindhoven ontzettend veel sterkte!

schade aan de winkel na rellen