Onrust en criminaliteit bij optiekzaken

15 november 2022 – Helaas blijft er sprake van veel onrust en criminaliteit in de optiekbranche. Vorige week werd er een 33-jarige winkeldief aangehouden en een halfjaar celstraf geëist tegen een 16-jarige jongen.

In Middelburg heeft de politie een 33-jarige man aangehouden na zijn bloedspoor te hebben gevolgd. De man zou een winkelruit van een opticien hebben vernield en daarbij zelf gewond zijn geraakt. Hij ging er vandoor nadat hij de kassalade van de winkel overhoop haalde en nam een buit van 100 euro mee. Het bloedspoor leidde de politie naar zijn woning in Vlissingen waar de politie de man op het dak aantrof. Nadat de politie de man naar beneden had gepraat werd hij officieel aangehouden. Lees het hele artikel van Omroep Zeeland hier.

Verder eiste het OM 182 dagen jeugdgevangenis tegen een 16-jarige jongen, zo meldde RTV Noord. De jongen wordt verdacht van betrokkenheid bij rellen op de Grote Markt in november vorig jaar. Zijn straf heeft hij inmiddels uitgezeten in voorarrest. Volgens het OM heeft de 16-jarige jongen stenen gegooid door een ruit van Greving en Greving Opticiens aan de Grote Markt. Daarnaast verdacht justitie hem van diefstal van zonnebrillen, het kapotmaken van abri’s en het gooien van fietsen op straat. Je leest het artikel van Omroep Groningen hier.

Wij wensen alle betrokkenen veel sterkte toe!