Nieuw platform: zie wat je kan!

Achter de schermen heeft de NUVO in samenwerking met Cogonez gewerkt aan een nieuw platform: zie wat je kan. Deze website richt zich op jongeren die bezig zijn met studiekeuze, misschien wel van studierichting willen veranderen, of zijinstromen vanuit een ander vak. Er is namelijk werk zat in de optiek: meer dan negen miljoen Nederlanders dragen een bril of contactlenzen! “Wij waren erg onder de indruk van de site die Cogonez voor het NIBUD maakte”, aldus NUVO-directeur Bas de Nes. “Dit was de reden om met ze in zee te gaan en we zijn trots op het eindresultaat.”

Werken in de optiek
Natuurlijk zijn wij als de NUVO continu bezig met het zo goed mogelijk ondersteunen van de optiekbranche. De eerste stap was onze ‘word opticien‘ campagne. Zie wat je kan is daar de opvolger van. Dit platform laat zien hoe divers het is om te werken in de optiek en wat de voordelen zijn. Er zijn best wat bedrijven die het moeilijk vinden om goed personeel te vinden. Zie wat je kan biedt informatie voor iedereen die meer wil weten over het optiekvak. “Ons doel is om onze leden te ondersteunen met het verkrijgen van voldoende personeel”, aldus Bas. “Daarnaast hopen we dat er meer leerlingen zullen instromen om uiteindelijk in de optiek terecht te komen.”

Optiekzaken zijn veelal financieel gezonde bedrijven. We zien de meest prachtige zaken die een indrukwekkend interieur hebben. Wanneer je in de optiek werkt, is geen dag hetzelfde. Er zijn verschillende specialisaties om jezelf in te verdiepen. Op de website vertellen we daar alles over onder het kopje ‘vind je passie’. Daarnaast zijn alle optiekopleidingen op de website te vinden. Zo is het mogelijk om te kijken welke school of locatie het beste past.

Loop eens naar binnen!
We vroegen Raphael van Kriek Optiek en bestuurslid Diana Zuidweg om wat meer over het vak te vertellen. Zij verwelkomen iedereen die interesse heeft in het optiekvak met plezier in hun winkels. Natuurlijk hopen wij dat er meer optiekondernemers zijn die net zo enthousiast zijn. Iemand die geïnteresseerd is in het vak kan nergens beter ontdekken of het bij hem of haar past dan bij een optiekzaak zelf. Samen kunnen we de optiekbranche nog zichtbaarder maken, met als doel dat meer mensen voor een optiekstudie kiezen en goed worden opgeleid.

Nieuwsgierig geworden? Laat je verrassen: kijk snel op www.ziewatjekan.nl

Wil je ‘Zie wat je kan’ delen via jouw socials? Klik dan hier om beeldmateriaal te downloaden.