NCC 2020 (2022): impressie

Op zondag 26 en maandag 27 juni vond het Nederlands Contactlens Congres (NCC) plaats in Veldhoven. Tijdens het NCC draait alles om de contactlens. Het is een tweedaags congres waar educatie, innovatie, nieuws en ontwikkelingen en netwerken centraal staan.

Sinds de eerste editie in 2006 is het evenement uitgegroeid tot het grootste contactlensgerelateerde congres in Europa. Dit jaar waren er 1509 deelnemers uit 21 landen, 66 sprekers uit binnen- en buitenland en 28 exposanten. Op het programma stonden diverse lezingen, waaronder ‘Keratoconus, van Diagnose tot Behandeling’ door Carina Koppen, Eef van der Worp en Nienke Soeters en ‘Consensus on Myopia’ door Clair Enthoven, Nicola Logan en Gabi Steenbekkers.

Een fijne gelegenheid om elkaar weer te ontmoeten na een langere tijd waarin er geen beurzen mogelijk waren. Het congres bracht deelnemers weer nieuwe inzichten en kennis die ze in de praktijk kunnen toepassen. Een onderwerp dat veel terug kwam was bijvoorbeeld myopie, waar we eerder een groot artikel over schreven in Oculus. Daarnaast werden er nieuwe lenzen geïntroduceerd, bijvoorbeeld door Bausch + Lomb en Alcon.

Hieronder een sfeerimpressie van maandag!