Gewapende overval bij opticien

Een vreselijk bericht uit Velp, waar afgelopen dinsdag 5 oktober twee gewapende mannen optiekzaak Focus Optiek binnen kwamen. Vlak voor sluitingstijd kwamen de daders de winkel in.

Ze gebruikten veel verbaal geweld en met pistolen hielden ze de medewerkers onder schot. De daders zochten naar dure brillen en riepen om Cartier-brillen. We spraken met Mariëtte Flipse van Polman Opticiens, waar Focus Optiek onderdeel van is: “Het is verschrikkelijk dat onze medewerkers dit overkomt. Een collega die in de meetruimte bezig was met een klant, heeft uiteindelijk de alarmknop in kunnen drukken waarmee de politie gewaarschuwd werd. Helaas heeft er vervolgens ook een gevecht plaatsgevonden waarbij een (licht) gewonde is gevallen. De politie kwam snel maar toen waren de daders al te voet gevlucht.”

We wensen het team van Focus Optiek ontzettend veel sterkte.

Eerdere overval
Afgelopen juni was een ander filiaal van Polman Opticiens al slachtoffer van een gewelddadige overval waarbij de daders pepperspray gebruikten. Naar aanleiding daarvan heeft de NUVO een brief geschreven aan minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid. De minister heeft dit serieus opgepakt en de NUVO is kort daarop in gesprek gegaan met het ministerie van Justitie en Veiligheid en de landelijk overval coördinator High Impact Crimes.

We vragen onze leden ons op de hoogte te houden bij een inbraak, ramkraak of overval. Neem in zo’n geval contact op met de NUVO op 088 – 077 11 00 of info@nuvo.nl.