Essilor lanceert Stellest brillenglazen tegen myopie

Myopie bestrijden krijgt steeds meer aandacht. De leveranciers spelen hier op in door innovatieve glazen aan te bieden. Zo ook Essilor: dinsdagavond werd tijdens een Web Talk ‘The Future is Bright’ met Humberto Tan een nieuw brillenglas gelanceerd: Stellest™. Het Stellest™ -brillenglas biedt correctie van bijziendheid en scherp zicht veraf door een enkele zone en beheersing van bijziendheid via H.A.L.T. technologie.

De H.A.L.T. technologie bestaat uit 11 ringen met asferische lensjes. Het glas is ontworpen zodat de verlenging van het oog vertraagt om een consistente vertraging van de myopie te bereiken. In 2020 werd het glas gelanceerd in China. Nu is het tijd voor de Nederlandse markt.

Bij de Web Talk waren onder andere Hendri van Veen van Optiek van Veen, Essilor-trainer Edward Tjoeng en onderzoeker Willem Tideman aanwezig. Myopie wordt een steeds groter probleem, aldus Tideman. “Het komt deels door genetische factoren, maar het belangrijkste is dat er meer werk van heel dichtbij wordt gedaan, bijvoorbeeld op een tablet, en minder buiten wordt gespeeld. Je kunt het niet corrigeren, je kunt het alleen remmen. Met een brillenglas is het fijn om een alternatief te kunnen bieden omdat sommige kinderen geen lenzen willen of bijvoorbeeld allergisch zijn voor atropine druppels.” Hendri van Veen ziet het vaak terug in de praktijk. “Ouders hebben ook meer vragen. Ze zijn bezorgd en willen het beste voor hun kind. Het is dus een grote kans voor optiek Nederland om extra zorg te kunnen bieden aan de consument.”

Benieuwd naar de de gehele Web Talk?
Kijk het terug via deze link. Wil je werken met Stellest™? Neem dan contact op met Essilor. Na een e-learning kun je met het nieuwe glas aan de slag.