Doe melding bij criminaliteit in de winkel

8-6-2023 Na een overval bij Greving & Greving en plofkraak bij Bril Jan’t in Lisse is er veel onrust, helaas is dit iets wat vaker voorkomt. Het is belangrijk om dit altijd te melden, natuurlijk bij de politie. Maar wij als NUVO melden dit ook, wij staan in nauw contact met de afdeling landelijk overval van de politie. Deze afdeling monitort ook de situatie in jouw regio.

De afgelopen jaren is de optiekbranche geteisterd door dit soort overvallen. Daders die roepen om dure brillen merken zoals Cartier. Soms is er een collega die een noodknop kan indrukken om zo de politie te alarmeren. Deze week hoorden wij dat er een plofkraak geweest is bij Bril Jan’t in Lisse en vorige week was er een overval bij Greving & Greving in Groningen. Wanneer wij dit horen melden wij dit altijd bij de speciale afdeling landelijk overval, high impact crime. Zij houden bij of er wellicht een specifieke groep in de regio actief is die het gemunt heeft op bijvoorbeeld specifiek optiekzaken. Brillen blijven namelijk een aantrekkelijk object voor criminelen. Ook zetten zij zich in voor preventie, want deze overvallers kunnen namelijk in korte tijd uitgroeien tot zwaardere criminelen. Deze politie-eenheid monitort de situatie en zien dat het totale aantal overvallen teruglopen. In het onderzoek van Bril Jan’t is er nog geen aanhouding verricht maar het onderzoek loopt nog.

We vragen onze leden ons op de hoogte te houden bij een inbraak, plofkraak, ramkraak of overval. Neem in zo’n geval contact op met de NUVO op 088 – 077 11 00 of info@nuvo.nl.