Diefstal De Haas Opticien bij Opsporing Verzocht

Tilburg, vrijdag 16 augustus 2019 – Diefstal De Haas Opticien bij Opsporing verzocht. Een Engels sprekende man komt optiekwinkel De Haas in gelopen, kijkt eerst bij de zonnebrillen en vervolgens bij de normale brillen. Dit valt op bij het personeel, want normaal gesproken komt een klant niet voor allebei. ‘De body language, dat voel je’, aldus de eigenaar. ‘Hij pakt de brillen niet om op te zetten, maar hij kijkt of hij er iets mee kan’.

De man wordt in de gaten gehouden door het personeel, óók via de beveiligingscamera’s. Voor de vorm past hij een aantal brillen. Hij stopt er daarna een paar onder zijn shirt, wordt op heterdaad betrapt en eindigt in een worsteling met het personeel. Ze belanden op de grond, maar de man weet weg te komen. Hij rent vervolgens weg en wordt niet meer teruggezien.

Hij weet toch zo’n vijf brillen van het merk J.F. Rey mee te nemen.

De politie is op zoek naar deze man en een mogelijke handlanger die rond dezelfde tijd voor de winkel aan het roken was.

Een materiële strop, maar vooral ook een heftige gebeurtenis voor ondernemer Marcel de Haas en zijn medewerkers. Meer weten over het voorval? Kijk de aflevering hier terug.

Meer nieuws lezen? Check dan onze actueel pagina!