De Beste Optiekstudent: de laatste genomineerden

Elk jaar organiseert de NUVO de verkiezing Beste Optiekstudent. De optiekscholen hebben hun kandidaten voor dit jaar aangeleverd. Vorige week stelden we de eerste drie genomineerden aan je voor, namelijk Leonie van Wier, Sophie van Thiel en Parya Noorozi. Deze week: Cedy van der Plas, Thea Moonen en Ramtin Karimi.

Bevlogen Cedy
Het Regio College nomineert Cedy van der Plas (22). Cedy studeerde binnen anderhalf jaar Cum Laude af. Studiebegeleider Joke Rozing: “Cedy is een enorm bevlogen student. Ze kwam het Regio College binnen zonder enige ervaring in de optiek maar gaf al snel aan dat ze graag de opleiding via het versnelde traject wilde doorlopen. Cedy is ontzettend leergierig en verdiepte zich enorm in de stof waardoor ze met vragen kwam waar wij als docenten soms ook weer even in moesten duiken. Dit soort studenten houden de docenten ook scherp. Wij vinden haar een echte ambassadeur voor de optiek.”

Alleskunner Thea
“Leeftijd is ondergeschikt. Dat is ons motto voor iedere student. Het gaat om motivatie en bezieling”, aldus het Summa College. Niet meer dan logisch dat deze school Thea Moonen (62) voordraagt. Volgens haar docenten was het voor Thea een hele cultuurschok om weer in de schoolbanken te zitten. Uiteindelijk vond ze haar weg en rondt ze de opleiding in twee jaar af: “Als je op de leeftijd van Thea je ziel en zaligheid legt in het behalen van een fantastisch resultaat, een weg hebt gevonden om dat resultaat te behalen, de liefde voor het vak kunt uitdragen naar de klanten in het bedrijf en naar de jonge mensen, dan ben je een kanjer.”

Harde werker Ramtin
Het Zadkine nomineert Ramtin Karimi (23). Bij zijn stage zijn ze erg onder de indruk van hem. Praktijkopleider Yasmine David van Specsavers Den Haag: “Het leren gaat op een natuurlijke manier. Hij leert de voorkomende werkzaamheden goed en snel en is vriendelijk naar klanten. Hij toont veel eigen initiatief en blijft kalm in de winkel bij drukte en in onvoorziene situaties. Ik ervaar hem niet direct als een student maar door zijn professionele houding eerder als collega.” Ramtin wil in de toekomst de deeltijdopleiding optometrie doen, maar gaat nu eerst werkervaring opdoen.

Meer lees je in Oculus 6, die vorige week is verschenen!