In memoriam: Bram Bol

Met verdriet hebben wij kennisgenomen van het overlijden van Bram Bol. Bram is overleden op zondag 21 mei en was 81 jaar. Hij was de nestor van de Nederlandse optiek. Voor veel managers in de branche heeft hij als mentor gefungeerd. Als general manager van Bausch & Lomb introduceerde hij de zachte contactlenzen in Nederland, dit werd direct een succes. Daarna volgde ook het geslaagde vervangingsplan voor zachte contactlenzen. Naast deze prestatie heeft hij het merk Ray-Ban op de kaart weten te zetten met bijvoorbeeld de introductie van de succesvolle Precious Metals collectie.

Gentleman Bram Bol was vaak de drijvende kracht achter verschillende congressen en evenementen binnen de optiekmarkt. Zo organiseerde hij ook een aantal inspirerende internationale reizen met optiekondernemers, waar vele nog vaak aan terug zullen denken.

Na zijn Bausch & Lomb periode is hij zich in gaan zetten voor de verdere uitbouw van de Stichting Zienderogen, samen met optiekvrienden. Ook dit deed hij met heel veel toewijding en enthousiasme.

De NUVO wenst alle nabestaanden veel sterkte toe.