Oculus 2020 3: online corona special

Dit is Oculus nummer 3! Voor deze ene keer niet in de brievenbus, maar digitaal.

Voor Oculus nummer 3 lag alles al klaar, alle artikelen waren geschreven, de opmaak kon beginnen. Maar, we vroegen ons af of jullie nu wel willen lezen over al die zaken die voorheen zo belangrijk waren? Iedereen is dag in dag uit bezig met de coronacrisis, en dat geldt ook voor ons. Is er niet veel meer behoefte aan verhalen die hiermee te maken hebben? Maar het nieuws gaat zo snel in deze tijd, voordat je je blad hebt gedrukt, ziet de wereld er alweer anders uit. En zo ontstond het idee voor een online Oculus, geheel in het teken van corona.

Klik hieronder op de cover om de online Oculus over corona te lezen!

Ondernemersverhalen
De coronacrisis is een gebeurtenis die we gelukkig nog nooit hebben meegemaakt. En dat betekent ook dat niemand eigenlijk weet wat nu de juiste manier van handelen is. Je ziet dat zo’n tijd soms het slechtste, maar vooral ook het beste in mensen naar boven haalt. Creatieve ondernemers die met slimme oplossingen komen en elkaar helpen.
We zien ook dat er, vooral online, veel kritiek op elkaar is. Het is een stressvolle tijd, voor iedereen. Nergens ligt een kant en klaar plan van hoe je zo’n crisis doorkomt, er is niet één juiste manier. Er zijn regels en richtlijnen, en verder moet iedereen er het beste van zien te maken. Dat proberen we in deze Oculus ook te laten zien: hoe ondernemers het aanpakken in deze tijd. Niet om te zeggen hoe je het moet doen, maar om inspiratie en informatie te geven. Als redactie waarderen we het heel erg dat deze ondernemers zo open hun verhaal wilden vertellen, ook al weten ze dat juist in deze tijd overal zo veel kritiek op is. We hopen dat jullie als lezers dat net zo waarderen. Help elkaar, juist in deze tijd.