Winkelcriminaliteit: Nederland nummer twee in West-Europa

Uit de studie Retail Security in Europe, die is uitgevoerd door onderzoekers van de Universitá Cattolica del Sacro Cuore uit Milaan, blijkt dat Nederlandse winkeliers in 2018 1,8 miljard euro zijn verloren door diefstal. Nederland heeft daarmee ná Spanje de hoogste winkelcriminaliteit in West-Europa.

De wetenschappers hebben retailers uit elf Europese landen ondervraagt die samen 24.000 winkels vertegenwoordigen. Daarnaast analyseerden ze de winkeldiefstalcijfers van ruim 3.500 winkels. Omdat de winkeliers hogere prijzen hanteren om te kosten te compenseren, merkt de consument de gevolgen van de diefstallen in zijn portemonnee. Uit het onderzoek is gebleken dat de winkelcriminaliteit dit jaar elke Nederlander 139 euro kost.

Prooi
Omdat ook de optiekbranche volop te maken heeft met diefstal, heeft de NUVO Academie de training Preventie Winkeldiefstal voor ondernemers en medewerkers. Zeker zonnebrillen zijn in de optiekbranche een gewilde prooi: kostbaar en handzaam van formaat. Honderd procent voorkomen is bijna ondoenlijk. Wel kunnen optiekondernemers en hun medewerkers heel veel doen om de kans op deze vorm van criminaliteit te minimaliseren. De training is opgezet samen met de experts van bureau Allerto, die hun sporen op het gebied van diefstalpreventie ruim verdiend hebben.

Training
Tijdens deze training leert u winkeldiefstal te voorkomen door een servicegerichte benadering bij elke bezoeker, leert u een potentiële winkeldief herkennen en effectief te benaderen en leert u wat de rechten en plichten zijn bij het zien van winkeldiefstal.

De eerstvolgende training is maandag 28 oktober van 9.30 tot 13.00 uur in Het Optiekcentrum in Houten.

Lees hier meer informatie over de training Preventie Winkeldiefstal, of meld u hier direct aan!