NOS besteedt aandacht aan ramkraken

Het NOS journaal van 20.00 uur besteedde gisteren, 23 maart, een item aan de toename van ramkraken bij opticiens. Aanleiding waren recente ramkraken in Sittard en Zaandam. ‘De kraak is geen uitzondering, de afgelopen tijd zijn opticiens in het hele land doelwit van criminelen’ zo meldde de NOS.

Bas de Nes was namens de NUVO aan het woord. Bas: “Voorheen was het zo dat men een ruit in sloeg, nu zie je dat men met complete auto’s naar binnen rijdt.”

Het item kun je via NPO start terugkijken, klik hier. Het item over de ramkraken begint bij 15.47.

Steeds grover geweld
In het NOS journaal later op de avond was er een uitgebreider item over de ramkraken. Je kunt het hier terugkijken, het item begint op 6.47. Naast Bas de Nes is hierbij ook optiekondernemer Kees Saton aan het woord, die ook al vaker te maken heeft gehad met ramkraken.

De NOS begon dit item ‘Het geweld dat criminelen gebruiken bij ramkraken bij opticiens lijkt steeds grover te worden. Brillenwinkels zijn de laatste maanden geregeld doelwit van ramkraken.’ Bas adviseert in dit item het volgende: “Wij adviseren: probeer je dure producten aan het eind van de dag uit de winkel te halen, zorg dat die in een kluis terecht komen. Laat ook weten in de winkel gedurende openingsuren dat die brillen ook daadwerkelijk opgeborgen worden.”
Kees Saton geeft in het item aan dit ook te doen, en dat het helpt. Dus ook al is het extra werk elke dag, belangrijk om toch de dure producten op te bergen.

Nogmaals sterkte aan alle getroffen ondernemers!

Lees hier meer over de ramkraken die plaatsvonden deze week.