Nieuwe data voor MIDO: 5, 6 en 7 juli 2020

Nieuwe data voor MIDO: nadat ook in Noord-Italië het coronavirus opdook maakte de organisatie van MIDO 2020 op zaterdag 22 februari bekend dat de beurs is uitgesteld. De organisatoren hebben inmiddels nieuwe data vastgesteld. De 50e MIDO zal nu plaatsvinden van zondag 5 tot en met dinsdag 7 juli 2020.

Het zat er al een beetje aan te komen. De MIDO is gecanceld. De ontwikkelingen rond het CoVID-19-virus deden de organisatie al eerder besluiten om de ‘Chinese hal’ te vervangen door een online alternatief. Nu is de gehele beurs dan uitgesteld. Een moedig besluit dat de organisatie – zeker in het jubileumjaar van de MIDO – zwaar gevallen moet zijn.

Maatregelen
Tot enkele weken geleden leek het virus nog vooral een Chinees probleem. Maar het aantal besmettingen in andere landen neemt toe. In de Italiaanse regio’s Lombardia – waarvan Milaan de hoofdstad is – en Veneto was het aantal vastgestelde besmettingen op zondag 23 februari al opgelopen tot 130. De Italiaanse overheid heeft dan ook rigoureuze maatregelen afgekondigd. Dorpen en steden zijn in quarantaine gezet, bedrijven en scholen houden de poorten gesloten en massa-evenementen zijn geschrapt. Serie A-voetbalwedstrijden, het wereldberoemde carnaval van Venetië en wellicht ook de wielerklassieker Milaan-San Remo: niets is heilig. Een week voor de ‘aftrap’ van de 50-jarige MIDO hebben de organisatoren de enig juiste beslissing genomen “vanuit onze verantwoordelijkheid voor de veiligheid en gezondheid van professionals in de branche, exposanten, kopers, persleden, opticiens en iedereen die voor MIDO werkt”, zo valt te lezen in het persbericht van zaterdag 22 februari.

Nieuwe data voor MIDO
Op woensdag 26 februari maakte de organisatie in een persbericht de nieuwe data bekend: van zondag 5 tot en met dinsdag 7 juli. De data zijn vastgesteld in overleg met de bevoegde autoriteiten in Italië, in de verwachting dat tegen die tijd de gezondheidscrisis onder controle is. Wordt vervolgd!

Meer nieuws lezen? Check dan onze actueel pagina!