Grote omzetdaling in optiekbranche

Grote omzetdaling in optiekbranche- Voor veel optiekzaken zijn het moeilijke weken of zelfs maanden (geweest). Toen de coronacrisis in Nederland uitbrak, bleven de winkelstraten leeg. Als gevolg hiervan is er dan ook een zeer sterke daling in de optiekbranche te zien, met als uitschieter de maand april. Dit meldt de GFK in nieuwe cijfers. Ook andere bronnen melden een forse omzetdaling in de optiek.

In de cijfers van GFK werd de omzet van de optiekbranche vergeleken met die van vorig jaar. De cijfers laten een negatief verschil van 67% zien. Ook Optitrade publiceerde cijfers. De grootste inkoopdaling werd volgens Optitrade gezien bij monturen en zonnebrillen: zowel in omzet als volume daalde de omzet bij de verschillende leveranciers tussen de 30-70%. De NUVO deed zelf ook onderzoek: dit lees je hier terug.

De omzetdaling in optiekbranche is niet uniek, meerdere branches werden hard getroffen. Ook de kledingbranche zag een omzetdaling van 31 procent. De winkels die het wel goed deden, zijn bijvoorbeeld tuincentra (+17 procent omzet).

Meer nieuws lezen? Check onze actueel pagina!