Coronavirus in de optiek

Coronavirus in de optiek: nu het aantal (berichten over) coronabesmettingen hand over hand toeneemt, ligt het voor de hand dat ook optiekondernemers zich afvragen of er protocollen zijn die de kans op besmetting van klanten en medewerkers minimaliseren. Tenslotte komen we in onze praktijken letterlijk en figuurlijk dicht bij de klant, bijvoorbeeld bij oogmetingen en afpassen.

In Nederland is het RIVM de leidende instantie als het gaat om het opstellen van richtlijnen en adviezen rond infectieziekten. Op de website van het RIVM worden de adviezen rond het Covid-19-virus regelmatig geactualiseerd. Vooralsnog gaan deze adviezen niet specifiek over de invloed van het coronavirus in de optiek. Het zijn ‘normale’ hygiënische tips die we sowieso al in de praktijk (zouden moeten) naleven.

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken publiceert op zijn website reisadviezen en actualiseert deze regelmatig. Voor Noord-Italië geldt momenteel (dinsdag 25 februari 2020) een negatief reisadvies voor enkele met name genoemde gemeenten in de regio’s Lombardia en Veneto. Voor de hoofdstad Milaan geldt momenteel nog geen negatief reisadvies. Dit kan mogelijk een rol spelen wanneer je een beroep wilt doen op een annuleringsverzekering in verband met het uitstel van de MIDO.

Meer nieuws lezen? Check dan onze actueel pagina!