Brutaler wordt het niet: diefstal De Valk Opticiens

Vorige week werd via De Telegraaf een video naar buiten gebracht van een brutale diefstal bij De Valk Opticiens in Laren. Op de beelden zijn twee mannen te zien die met het grootste gemak een aantal zonnebrillen in hun zak steken.

“Tijdens mijn zomervakantie was mijn moeder alleen in de winkel aan het werk”, aldus eigenaar Eric de Valk. “Toen zij in gesprek was met een klant aan de balie, kwamen er twee mannen de winkel binnengelopen. Zij snuffelden op hun gemak de winkel door. Toen mijn moeder het gesprek met de klant had afgerond en de heren wilde helpen zei een van hen dat hij nog even moest pinnen en later terug zou komen.” Later bleek dat de dieven ondertussen voor ruim vijftienhonderd euro aan zonnebrillen hadden gestolen.

Alsof dit nog niet brutaal genoeg was kwamen de heren twee weken later gewoon terug de winkel in gelopen. “Ik herkende ze direct!” zegt Eric. “Uiteraard belde ik de politie en ondertussen ben ik ze achterna gegaan. Helaas kon ik het kenteken niet zien. Het type en de kleur van de auto waren vrij opvallend dus ik heb de politie doorgegeven dat zij richting Hilversum reden.” Helaas mocht het niet baten. De dieven blijken ook bekenden te zijn van de politie. Maar ondanks zeer duidelijke camerabeelden, die inmiddels getoond zijn door de politie, zijn ze tot op heden niet gepakt.

De volledige video kun je hier terugkijken.