Oculus 5 2023

Vandaag verschijnt de nieuwe Oculus en inmiddels is het alweer officieel zomer! Hiermee is de tijd van zon, zonnebrand én daglenzen aangebroken. Zo vertelt Jasper Smets op pagina 63, eigenaar van Optiek Verhoeven Son, dat zijn cliënten in de zomermaanden meer daglenzen dragen dan anders. Daarom besloot hij mee te doen aan het Recyclelens Programma van Bausch + Lomb.

Dit jaar bestaat de harde lens alweer 75 jaar, een mooi jubileum! In de nieuwe podcast In Contact, met podcasthost Eef van der Worp, wordt de geschiedenis en toekomst van contactlenzen uitgelicht. Je leest er vanaf pagina 18 meer over.

Daarnaast lees je over de nieuwe OVN-richtlijn voor cosmetische contactlenzen en kijken we terug op een geslaagde dag bij het ANVC-congres.

Naast de contactlensartikelen staan er in dit nummer ook nog andere mooie verhalen en initiatieven die we graag met jullie delen. Zo organiseerde Klein Optiek, in samenwerking met Stichting Dakloos Apeldoorn, een inloophuis voor daklozen. Op pagina 40 en 41 delen ze het succes van deze dag. Daarnaast spraken we met Rob de Jong over zijn optiekzaak in Ringebu, Noorwegen. Waarom hij naar Noorwegen verhuisde en hoe het is om als opticien in Noorwegen te werken, lees je vanaf pagina 46.

Veel leesplezier!

Klik hieronder voor een preview van Oculus.