Druppelbril: omarmt door de optiekwereld

Druppelbril: omarmt door de optiekwereld! Vrienden Ab Zwaan (84) en Evert van Voorst (86) begonnen in februari 2019 ‘aan de keukentafel’ met de ontwikkeling van de druppelbril. Oculus-redacteur Theo Peeters zocht Ab en Evert op voor een uitgebreid interview met deze ondernemende mannen.

Met enkele Hema-leesbrillen en een boormachine sloegen Ab en Evert aan het experimenteren. Eerst nog met vier gaatjes in het glas, maar het bleek dat drie gaatjes met verschillende diameters voldoende waren om de meest gangbare formaten van druppelflesjes of automaten te herbergen. Maar het liep al snel uit de hand. Zeker na de nodige aandacht in de media. Ook opticiens ontdekten het product. De brillen werden inmiddels machinaal geproduceerd en geboord. “We hebben ons een slag in de rondte gewerkt om de vraag aan te kunnen”, zegt Evert. “Stel je voor, honderdvijftig brillen per dag inpakken in bubbeltjesenveloppen, postzegels erop, stempel erop, met de hand het adres schrijven op de envelop, bril erin en dan aan het einde van de dag, op naar de brievenbus!”

Het complete artikel lees je in Oculus nummer 8, of klik hier

Pauw
Op 4 december 2019 was Evert te gast bij Pauw om live in de uitzending te vertellen over zijn onderneming. Het item over start-ups van ouderen kun je hier terugzien.