Skiascopie cursus

Skiascopie cursus: Skiascopie (ook wel schaduwmethode) is een objectieve refractiemethode die bijzonder nauwkeurig, veelzijdig en betrouwbaar is. De methode is objectief omdat de vragen van de opticien en de antwoorden van de klant niet van invloed zijn op het meetresultaat.

Skiascopie wordt vooral gebruikt bij mensen die niet goed duidelijk kunnen maken wat ze zien, en bij wie een computermeting ook geen geschikte oplossing is. Doelgroep: jonge kinderen, maar ook dementerenden, afasiepatiënten of mensen met andere communicatieve stoornissen.
De NUVO Academie biedt nu de cursus Skiascopie. Daarmee kun jij of jouw medewerkers in één dag kennis en vaardigheden ophalen – of voor het eerst kennismaken met deze objectieve refractiemethode.

Voor wie bestemd?
Voor optiekprofessionals (opticiens, contactlensspecialisten en optometristen) die zich willen onderscheiden met dienstverlening voor speciale doelgroepen.

Na afloop van de skiascopie cursus…

  • Ken jij of jouw medewerker de basisprincipes van skiascopie;
  • Ben jij of is jouw medewerker in staat om binnen tien minuten een skiascopie-meting aan beide ogen in één richting uit te voeren.

Deelname is goed voor 5,5 KP en Kabiz punten!

Wanneer?
In verband met coronamaatregelen staat deze cursus voorlopig on-hold

Waar?
Het Optiekcentrum
Voorveste 2
3992 DC Houten

Deelnemersbijdrage
€ 195,- (exclusief btw) per persoon inclusief lunch

Let op! Zelf mee te nemen naar de cursus:

  • Eigen skiascoop
  • Eigen proefbril
  • Pasglaasjes voor in de proefbril

Aanmelden
Je kunt jezelf en/of je medewerkers heel eenvoudig online aanmelden voor deelname aan de cursus. De factuur wordt verzonden aan de hoofdvestiging van het bedrijf.


Trainer
Ruud van ’t Pad Bosch – Optotrain

Ruud van ’t Pad Bosch is opticien, contactlensspecialist, optometrist en oprichter van OptoTrain. Hij werkte vele jaren als optometrist/contactlensspecialist in de optiek en in de optiekgroothandel als Professional Services Manager. Zijn bedrijf OptoTrain biedt technische en commerciële trainingen voor de optiekbranche en legt daarbij de nadruk op het vertalen van technische kennis naar de consument.