Cursus corneatopografie

Cursus corneatopografie
Het hoornvlies (de cornea) is van groot belang voor de optische eigenschappen van het oog. Daarom is het niet alleen voor de contactlensspecialist maar ook voor de opticien belangrijk om inzicht te hebben in de cornea. Dat kan door gebruik te maken van corneatopograaf.

De corneatopograaf kan onder meer gebruikt worden voor het aanmeten en controleren van alle soorten contactlenzen of het diagnosticeren van de cornea op bijvoorbeeld traanfilmcondities.
Corneatopografen staan dan ook in menig optiekbedrijf en kunnen heel veel informatie leveren. Voor opticiens en contactlensspecialisten gaat het niet alleen om de knop te kunnen bedienen, maar ook om de theorie erachter.

Wat houdt de cursus in?
Tijdens deze krachtige praktijkgerichte cursus worden u de theorie en fijne kneepjes van het werken met de corneatopograaf door middel van echte, praktische metingen en casusbesprekingen bijgebracht. De cursus levert inzicht in de informatie uit de meting met de topograaf, zoals verschillende mappen, schalen en indices die, als ze goed worden gelezen, veel informatie opleveren over het hoornvlies. Daarnaast wordt met aanpassoftware ingegaan op de corneatopograaf als bouwsteen van de contactlenspraktijk.

Voor wie bedoeld?
De cursus is geschikt voor opticiens, contactlensspecialisten en optometristen die graag meer willen weten over de informatie die de corneatopograaf hen kan bieden. Nuttig voor professionals die in de praktijk al een topograaf gebruiken, maar zeker ook voor hen die de aanschaf van een corneatopograaf overwegen.

Na afloop van de cursus corneatopografie..

  • …weet u welke topografische kaarten en schalen gebruikt worden en waarvoor ze geschikt zijn
  • …weet u hoe een goed topografiebeeld gemaakt wordt
  • …kunt u een conclusie trekken over de vorm van de cornea en kunt u onregelmatigheden op het spoor komen
  • …kunt u een onderbouwde diagnose en eventuele contactlenskeuze maken
  • …kunt u beoordelen of doorverwijzen naar optometrist of oogarts aan te raden is

Deelname is goed voor 5,5 KP en Kabiz punten! 

Wanneer?

Nog geen nieuwe datum gepland
Interesse? Neem dan even contact op met de NUVO.

Waar?
Het Optiekcentrum
Voorveste 2
3992 DC Houten

Deelnemersbijdrage
€ 190,- (exclusief btw) per persoon inclusief lunch

Aanmelden
U kunt uzelf en/of uw medewerkers heel eenvoudig online aanmelden voor deelname aan de cursus. De factuur wordt verzonden aan de hoofdvestiging van het bedrijf.


Trainer
Arjan de Vecht – UMC Groningen/Oculenti

Optometrist Arjan de Vecht rondde in 1996 zijn optiek- en contactlensopleiding af aan de Christiaan Huygensschool in Rotterdam. Daarna volgde hij de Optometrie-opleiding aan de Hogeschool Utrecht. Sinds 1997 werkte hij als adviseur en R&D Optometrist bij NKL Contactlenzen waar hij verantwoordelijk was voor de klinische ontwikkeling en testen van onder meer de nachtlens. Sinds 2014 werkt Arjan in het Universitair Medisch Centrum Groningen voor Oculenti. Hij meet contactlenzen op medische basis aan bij keratoconus, hoornvliestransplantatie, getraumatiseerde ogen en bij baby’s. Daarnaast runt hij samen met zijn vrouw een contactlenspraktijk in Beilen. Corneatopografie is standaard bij zijn werkzaamheden.