Basiscursus binoculair zien

Basiscursus binoculair zien: accommodatiestoornissen bij jong volwassenen
Veel mensen ervaren vermoeide ogen na inspannend nabij werk op hun computer, tablet of telefoon. Als opticien bent u gewend om bij presbyopen een leestoeslag voor te schrijven. Maar wanneer schrijf je nu precies een zwakke leestoeslag voor bij mensen jonger dan 40 jaar met vermoeide ogen? En wanneer werkt een leestoeslag, zoals in anti-fatigue brillenglazen, nu juist averechts? Er zijn meer aspecten dan de refractie die nader onderzoek wenselijk maken.

Na deze cursus bent u beter in staat om de relevante binoculaire functies van uw cliënt te onderzoeken en de invloed van de accommodatie op de oogstand te bepalen. Zo kunt u nog meer maatwerk leveren.

Accommodatie Insufficiëntie en Convergentie Insufficiëntie zijn waarschijnlijk de meest voorkomende binoculaire aandoeningen die u als opticien tegenkomt bij jonge volwassenen. Het stellen van de diagnose en de behandeling bij Accommodatie Insufficiëntie en aanverwante stoornissen staat centraal. U werkt tijdens deze cursus interactief met uw medecursisten en focust op leesklachten die veroorzaakt worden door accommodatie- en convergentieproblemen.

U doet relevante tests, oefent via casussen en voert praktische oefeningen uit. Voordat u aan de cursus deelneemt ontvangt u, ter voorbereiding, een syllabus waarin de te bespreken onderwerpen zijn opgenomen.
De cursus wordt gegeven door dr. Marten Fortuin. Hij heeft zich gespecialiseerd in binoculair zien en asthenopie.

Na afloop van de basiscursus binoculair zien:

  • Bent u in staat een Accommodatie Insufficiëntie en aanverwante stoornissen op te sporen.
  • Kent u diverse manieren om een leestoeslag bij jong volwassenen te bepalen.
  • Weet u wanneer een studiebril of ‘anti-fatigue’ brillenglazen een positief (of nadelig) effect kunnen hebben.

Deelname is goed voor 5,5 KP en Kabiz punten! 

Wanneer?

  • maandag 11 juli 2022

van 10.30 tot 16.00 uur

Waar?
Het Optiekcentrum
Voorveste 2
3992 DC  Houten

Deelnemersbijdrage

  • € 205,- (exclusief btw) per persoon inclusief lunch

Aanmelden
U kunt uzelf en/of uw medewerkers heel eenvoudig online aanmelden voor deelname aan de cursus. De factuur wordt verzonden aan de hoofdvestiging van het bedrijf.


Trainer
Marten Fortuin – Hogeschool Utrecht

Marten Fortuin is opticien, optometrist en orthoptist en als docent verbonden aan de Hogeschool Utrecht. Hij promoveerde op het gebied van binoculair zien en asthenopie en publiceerde in diverse wetenschappelijke tijdschriften.


In-company coaching
Heeft u behoefte aan persoonlijke training en begeleiding om alle vaardigheden rondom binoculair zien te leren? Dat kan. In drie dagdelen begeleidt en traint Marten Fortuin u in uw eigen werkomgeving. Wilt u meer informatie, neemt u dan contact op met het NUVO-secretariaat.

Meer cursusaanbod bekijken? Ga naar ‘NUVO Academie‘.